Van een opgeruimde zolderkamer naar hoe gezond is echte boter

Via opgeruimde zolderkamer naar echte boter

Van een opgeruimde zolderkamer naar hoe gezond is echte boterTja, het is wat. Zo meld je je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief, zo verschijnt ie haast niet meer. Althans de afgelopen drie maanden. En daarvoor daalde de frequentie ook al om heel eerlijk te zijn.

Redenen genoeg: druk met werk en werktoestanden, druk met kinderen en alles wat daarbij hoort, druk met vakantie voorbereidingen en de vakantie zelf en daarna druk met alle zooi weer opruimen natuurlijk. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Geen enkel probleem. Maar eigenlijk zijn het allemaal smoesjes.

Man heeft het al over een writers block maar dat wuif ik lacherig van de hand. Ik kom nog met iets als ‘wat ik weet dat weet toch iedereen? Dus waarom er dan nog over schrijven’. Maar weet eigenlijk wel dat dat niet zo is.

Weer beginnen daar zit het hem in.

Dus, nu zelfs mijn werkruimte helemaal is opgeruimd en daar een acceptabele temperatuur heerst (het is een zolderkamertje), staat mij eigenlijk niks meer in de weg.

Ideeën voor nieuwe stukken liggen er genoeg. Of anders biedt Dame 2 volop inspiratie: “Citroen- of sinaasappelrasp is dat schadelijk of niet? En wat vind jij nou van gluten? Of van kokosolie? Dat schijnt toch echt heel erg gezond te zijn”.

Of lezers komen met vragen. Zo is een lezer de kluts kwijt in boterland. Ziet hij door alle verschillende boters de echte boter niet meer. En hij vraagt zich af wat nu gezond is.

Dat laatste is een lastig punt. Ik weet veel over boter maken en wat de verschillen zijn. Maar gezond? Daar zijn zelfs voedingswetenschappers het niet over eens. En ik ben slechts een levensmiddelentechnoloog.

Toch zie ik daar een mooi begin. Want wat is nu precies echte boter en hoe gezond is dat? Lees er alles over in onze volgende nieuwsbrief.

1 reactie op “Via opgeruimde zolderkamer naar echte boter”

  1. Ik ben benieuwd naar je boter verhaal. Een ding is zeker: echte boter is echt veel lekkerder dan margarine of halvarine. En dat is ook belangrijk:)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top